Team Pasztjerik heeft Keurmerk Vechtsportautoriteit ontvangen

Team Pasztjerik heeft Keurmerk Vechtsportautoriteit ontvangen

Team Pasztjerik Keurmerk Vechtsportautoriteit ontvangen

Team Pasztjerik heeft op 1 Augustus het Keurmerk van de Vechtsportautoriteit ontvangen. Hiermee voldoen wij als sportschool aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

Onze Oer Schiedamse kickboksschool heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in een veranderd vechtsportklimaat. Team Pasztjerik heeft het Keurmerk van de Vechtsportautoriteit ontvangen. Een onmisbaar onderdeel voor deelname aan wedstrijden. En tevens een nieuw maatgevend kader voor de verbetering van de kwaliteit in deze sector van de vechtsport.

“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport,” stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.” De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. “Ook voor sporters is het Keurmerk goed,” stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Team Pasztjerik is een begrip in de wereld van kickboksen. Jan Pasztjerik is al sinds 1994 actief in het lesgeven en coachen en heeft vele kampioenen mogen voortbrengen. Namen als Gokhan Saki, Mustafa Dede, Piet Pasztjerik, Hans Pasztjerik, Raymond Bonte, Murat Direcki, Vilson Tavares, Luis Tavares, Lofogo Sarour, Gilbert Hardenberg, Nabil Boukhari en Adil Boukhari, Mustafa Ziani, Atik Askarzadeh, Rasit Biner, Ernst Moerkerken, Eddy Almeida, Chantal Glimmerveen en vele anderen. Het keurmerk is dan ook een bevestiging van de jarenlange inspanning en toewijding van Jan, zowel binnen als buiten de sportschool.

Meer informatie over de Vechtsport Autoriteit (VA) en het Keurmerk is te vinden via deze link